Депутат Харківської міськради від партії "Слуга народу" Андрій Тимчук написав заяву про складання повноважень. Це рішення підтримали депутати міськради на позачерговій сесії 14 липня.

Андрій Тимчук - колишній чоловік екс-голови ХОДА Айни Тимчук, яка очолювала обладміністрацію з листопада 2020 року по 11 серпня 2021-го. 

Андрій Тимчук був обраний до Харківської міськради 2020 року від партії "Слуга народу" в окрузі №6 (Салтівський район). Входив до постійної комісії міськради з питань транспорту і зв'язку.

У травні 2023 року Тимчук став першим заступником голови Державного агентства України з управління зоною відчуження. Ця структура займається відновленням зони відчуження після російського вторгнення та окупації.

Зона відчуження Чорнобильської АЕС у 1986-1987 роках іменувалася 30-кілометровою зоною. Сьогодні це територія з пропускним режимом, що зазнала інтенсивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Чорнобильська зона включає в себе частину Вишгородського району Київської області, що межує з Білоруссю, міста Чорнобиль і Прип'ять, смт Поліське та смт Вільча. Адміністративний центр зони відчуження - місто Чорнобиль.