Ім'ям загиблого харків'янина хочуть назвати сквер у столиці. У додатку “Київ цифровий” стартувало голосування за те, щоб назвати безіменний сквер у Голосіївському районі на згадку про Дану Дідіку. Ініціатором голосування виступив автор проекту "Служба розшуку дітей" Руслан Горовий.

Також на сесії Харківської міськради 25 січня мер Ігор Терехов дав доручення підготувати проект рішення про перейменування школи №11 на Нових будинках у Харкові на честь Дані Дідіка.

15-річний учень школи №11 Данило Дідік загинув під час ходи у Харкові 22 лютого 2015 року. Акція була присвячена першим роковинам Євромайдану і проходила в районі Палацу спорту. На місці збору учасників було здійснено теракт – спрацював вибуховий пристрій. Двоє людей загинули на місці - учасник харківського Євромайдану 52-річний Ігор Толмачов та заступник начальника Первомайського РВВС підполковник міліції Вадим Рибальченко. Ще 11 людей отримали поранення, двоє з них пізніше померли у лікарні.

Наступного дня, 23 лютого, від поранень помер 15-річний підліток Данило Дідік. Вранці 24 лютого померла ще одна людина — 18-річний студент.

Правоохоронці заявили, що вибух було здійснено дистанційно з використанням протипіхотної міни потужністю близько двох кілограмів тротилу, начиненої вражаючими елементами. Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею 258 КК України (терористичний акт).

26 лютого 2015 року голова РНБО Олександр Турчинов повідомив про затримання п'ятьох підозрюваних у причетності до теракту.

28 грудня 2019 року Фрунзенський районний суд Харкова визнав винними в організації вибуху трьох громадян - Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова, засудивши їх до довічного ув'язнення. Наступного дня вони були передані представникам "ДНР" та "ЛНР" у рамках великого обміну ув'язненими та полоненими.