Ракети, які сьогодні росіяни запустили з Білгорода на Харків, "самоліквідувалися" над РФ і впали на житловий будинок. Про це повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

"Вирішили обстріляти Харків. Але всі три ракети самоліквідувалися під час пуску, а одна прилетіла по житловому будинку в Білгороді. Оператор С-300, дякую від ЗСУ. Свою нагороду можна забрати за вже відомою вам адресою", - жартома йдеться у повідомленні.

Поки невідомо, що саме сталося з ракетами, що "самоліквідувалися", але незабаром після цього в Харкові дали відбій повітряної тривоги. За кілька хвилин була оголошена нова, але тривала вона зовсім недовго. До речі, українські військові попередили, що повітряні тривоги у Харкові та інших областях України тепер будуть довшими. Причина - атаки дронів-камікадзе, що почастішали, - вони досить повільно літають.

У самому Білгороді, звідки регулярно запускають ракети на Харків, приліт по будинку підтверджують. Уламок ракети, що впав на житловий будинок, місцева влада назвала "невідомим предметом".

Президент Володимир Зеленський, коментуючи вчорашнє засідання у форматі оборонного "Рамштайну", назвав його "досить продуктивним" і заявив, що там обговорювали надання нашій державі новітніх систем протиповітряної та протиракетної оборони.

"Чим зухвалішим і жорстокішим стає російський терор, тим очевиднішим для світу, що допомога Україні у захисті неба – це одне з найзначніших гуманітарних завдань для Європи нашого часу. Вірю, що вирішимо це завдання. І я вдячний тим нашим партнерам, які вже вирішили посилити саме таку підтримку нашої держави – підтримку ефективного захисту повітря", - зазначив президент.