У Харківській області вчора, 12 жовтня, двоє шляховиків підірвалися на міні та загинули. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Трагедія сталася у Ізюмському районі. Загиблим було 28 років та 21 рік.

У цьому районі ще двоє чоловіків теж напоролися на міни, але вижили.

Це не перший випадок загибелі людей від мін, залишених російськими окупантами на Харківщині. На початку жовтня у Балаклії на міні підірвалася швидка. В результаті фельдшер отримав контузію та опіки, а водій загинув на місці. А село Уди Золочівської громади росіяни буквально перетворили на мінне поле.

Губернатор зазначив, замінування залишається однією з основних проблем Харківської області зараз: за минулу добу піротехніки знешкодили ще 523 вибухонебезпечні предмети. Синегубов закликав мешканців дотримуватися простих правил:

  • не заходити на узбіччя доріг й у ліси;
  • не пересуватися у місцях, щодо яких не було повідомлень про завершення розмінування.

За словами Синєгубова, російські війська обстріляли населені пункти області, розташовані поряд із кордоном РФ та на лінії зіткнення. Так, під вогнем опинилися Вовчанськ та населені пункти Чугуївського, Харківського, Куп'янського та Богодухівського районів.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, з пораненнями госпіталізовано 62-річного чоловіка в Ізюмському районі та 59-річного у Куп'янському.