Сім'я харків'янки Валентини Зибіної за час війни втратила три квартири: всі вони розбиті обстрілами. Квартири були в будинках на Північній Салтівці - найбільш постраждалому від російських обстрілів районів Харкова, пише "Суспільне".

У будинок на вулиці Метробудівників, 9, де жила дочка Валентини, на початку війни потрапило більше двох десятків снарядів. У квартирі повністю зруйновані дві спальні: вціліли тільки вітальня і кухня.

Такі ж руйнування, каже Валентина, у квартирі чоловіка на вулиці Наталії Ужвій, 108. Відновити її не вдасться. Сам же будинок, за словами харків'янки, планують реконструювати після війни.

Квартира самої Валентини була в будинку на вулиці Наталії Ужвій, 82. У березні минулого року на висотку російські військові скинули авіабомбу, через що в будинку обвалився один під'їзд. Квартири в ньому зруйновані на всіх поверхах, і одна з них – Валентини.

У цьому будинку планували створити музей-меморіал, присвячений загиблим під час війни харків'янам, проте мешканці висотки виступили проти такої ініціативи.

Всього в Харкові через війну пошкоджено близько 5200 будинків, 450 з них - в значній мірі, тому їх будуть обстежувати детально.

У лютому цього року мер Харкова Ігор Терехов заявив, що в місті планують побудувати два нових мікрорайони для людей, які втратили житло. Один з них буде розташований в районі ст.м. "Академіка Барабашова", інший - на поки ще незабудованих земельних ділянках Північної Салтівки, за вулицею Наталії Ужвій.