Тіло харківського ґвалтівника дістали з могили через два роки після скоїння злочину. Поліція по зразку ДНК довела його провину у зґвалтуванні 16-річної дівчини, розповів начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Два роки тому 30-річний чоловік відстежив 16-річну дівчину й зайшов за нею у під’їзд. Чоловік пригрозив їй ножем та зґвалтував. Потім він наказав мовчати про злочин, у іншому випадку пообіцяв вбити.

Дівчина ж розповіла батькам, які одразу звернулися у поліцію. Ґвалтівник лишив на тілі дівчини зразки свого ДНК, які поліція одразу зняла.

За словами Болвінова, під опис збоченця підходили сотні чоловіків, перевіряли й тих, хто був раніше засуджений за такі злочини. Один з них потрапив до поля зору правоохоронців, він вже сидів за зґвалтування та крадіжку.

Пошуки продовжувались до моменту співпадіння ДНК зловмисника. Наразі на озброєнні криміналістів є сучасна ДНК мобільна лабораторія. Через неї ретельно проганяють всі наявні зразки. Обладнання спрацювало при аналізі ДНК від рідної сестри одного з ймовірних нападників на дівчинку.

При його перевірці виявилося, що він помер від ковіду через чотири місяці після злочину. Поліція відправилась на цвинтар для проведення ексгумації. Після забору зразків ДНК-лабораторія підтвердила, що це він.

Дівчині зараз 18 років. Слідчі зв’язалися з нею й розповіли про те, де знайшли її кривдника. Вона зізналася, що після цієї новини їй стало набагато спокійніше навіть на Кіпрі, куда родина виїхала під час повномасштабного вторгнення.