На Харківщині для незаможних купили понад 40 тисяч кубометрів дров. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

Для купівлі дров Кабінет міністрів виділив 66 млн. грн. та 20 млн грн. у вигляді додаткової субвенції. За ці гроші придбали 40,9 тисячі кубічних метрів деревини. Середня вартість одного кубометра склала 2100 грн.

Приватні підприємства у Харкові пропонують дрова за ціною від 700 до 1800 гривень за складометр. Один складометр дорівнює приблизно 0,7 куб. Тобто кубометр обійдеться у суму від 1000 до 2500 грн. Найдорожчі – дубові дрова. Найдешевші – яблуня, граб, сосна. У дуба тепловіддача приблизно в 1,3 рази вища, ніж у сосни - звідси й вища ціна.

Вважається, що в середньому на опалення будинку площею 100 квадратних метрів на зиму потрібно близько 10 кубометрів дубових дров. Із застосуванням жорсткого режиму економії – менше.

Гроші на закупівлю дров розподілили між 55 територіальними громадами Харківщини – відповідно до кількості отриманих запитів від мешканців. Безкоштовні дрова призначалися для незаможних громадян: самотніх пенсіонерів, людей з інвалідністю, багатодітних сімей, сімей, де дітей виховує один з батьків, та інших.

Скільки сімей одержали дрова, не уточнюється. Якщо в середньому одна сім'я отримала хоча б кубометром, то вийде понад 40 тисяч. У чергу за безкоштовними дровами на початку опалювального сезону записалось 165 тисяч сімей.

Також дрова можна придбати у лісгоспів за допомогою спеціального сервісу “Дрова”.

Хостинг картинок yapx.ru Хостинг картинок yapx.ru Хостинг картинок yapx.ru