У Харківській області можуть примусово евакуювати людей ще з кількох населених пунктів. Мова йде про Борівський та Куп’янський напрямок, де ворог веде наступальні дії, повідомляє очільник ХОВА Олег Синєгубов в етері нацмарафону.

За словами Синєгубова, на Куп’янському напрямку армія РФ веде більш активні воєнні дії. Тут наразі проживає приблизно 2,5-3 тисячі людей, 256 з них  – діти. На Борівському напрямку Ізюмського району ситуація більш стабільна. 

Рішення про примусову евакуацію буде залежати від військової обстановки. Синєгубов підкреслив, що у випадку евакуації людям нададуть усі умови та житло, в тому числі в Харкові, тому що люди переважно не хочуть виїжджати за межі міста та області.

В умовах зимнього періоду через постійні обстріли цивільної інфраструктури досить важко відновлювати пошкоджені об’єкти, тому очільник ХОВА закликає усіх мешканців, які залишаються у небезпечних районах, виїхати. 

Для евакуації працює гаряча лінія ХОВА - 0-800-33-92-91.

Наразі у Харківській області закінчили примусову евакуацію дітей із найбільш небезпечних прифронтових сіл. З 3 по 26 листопада з небезпечної території вивезли 296 дітей, разом з батьками це приблизно 500 чоловік.