Харківський медичний університет частково відкрився офлайн: для майбутніх медиків у виші організували змішане навчання. Заняття проходять в аудиторіях і симуляційному центрі, а також онлайн, повідомляє "Суспільне".

Симуляційний центр розташований на цокольному поверсі одного з корпусів вишу; класи в ньому можуть вмістити до півсотні людей. Це приміщення обладнане двома запасними виходами. Воно пройшло відповідну перевірку ДержНС і визнане безпечним.

Тут студенти відпрацьовують акушерські прийоми на манекені. Акушерство та гінекологія, кажуть викладачі, - така дисципліна, якої неможливо навчити дистанційно. Крім того, медикам необхідно закріплювати теоретичні знання практикою.

Окрім симуляційного центру, аудиторії обладнані в укритті. Наразі ремонтують приміщення, у якому зможуть навчатися майбутні стоматологи.

За словами помічниці ректора Інни Чухно, з майже 5 тисяч студентів відвідувати практичні заняття в аудиторіях захотіли близько 30% - понад 1000 осіб. Однак приходять на навчання близько половини з них.

Самі ж студенти кажуть, що не бояться відвідувати виш. Зізнаються, що коли перебуваєш у Харкові, то звикаєш до всього.

Повністю онлайн у виші навчаються першокурсники та студенти-іноземці.

Напередодні навчального року про готовність відкритися офлайн, крім медуніверситету, оголосили ще 4 харківських виші та 13 ПТУ. До списку увійшли такі виші: