У Харківській області діти навчатимуться прямо в укриттях, заявив в ефірі нацмарафону голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Синєгубов повідомив, що обговорив із Міністерством освіти і науки, як забезпечити безпеку під час очних занять для учнів і працівників шкіл у Харківській області.

Проводити уроки офлайн можливо лише за наявності захисних споруд. І якщо навчальний заклад ухвалює рішення проводити очне навчання, то заняття відбуватимуться в захисних спорудах, тому що під час тривоги неможливо досить швидко перевести дітей із класів до сховища.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в Харківській області всі навчальні заклади перейшли на дистанційку, дитячі садки закрилися. 7 липня обласна Рада оборони дозволила повернути офлайн-навчання. Однак виявилося, що в Харкові та області в школах немає захисних споруд, є тільки найпростіші укриття. За інформацією губернатора, зараз в області не зруйновані обстрілами 650 навчальних закладів. Укриття є в 115 із них, проте вони не повністю готові до використання.

У харківській мерії розглядають варіанти комбінованого навчання. Зокрема, заняття планують проводити в приміщеннях метро. Там готують класи з шумоізоляцією

У Харкові та області за змішаною формою навчання планують працювати 34 навчальні заклади: 5 закладів вищої освіти; 11 шкіл; 18 дитсадків.