Дозволити відкрити школи в Харківській області дозволили тому, що люди повертаються, і "є запит" батьків на офлайн-навчання дітей. Про це Українському радіо Харкова розповів заступник начальника обладміністрації Роман Семенуха.

В області розглядають змішану форму навчання в школах - повністю онлайн-навчання ніде скасовувати не будуть. Інформація про кількість шкіл, де частково або повністю зважаться перейти на офлайн, буде протягом кількох тижнів.

"С-300, дійсно, може долітати на багато десятків кілометрів, якщо модифікована - ще далі. Але на сьогодні є те рішення, яке є, є суспільний запит", - сказав Семенуха.

У Харкові та області з 1 вересня дозволили відкрити школи, дитячі садочки та виші за умови, що там є відповідні нормам укриття. Це саме рішення про дозвіл на таку освіту. Остаточне рішення ухвалюватимуть виключно школи, садочки та виші в індивідуальному порядку.

Днями заступник ХОВА Євген Іванов відвідав школу в селі Шелудьківка у Зміївській громаді, де до повномасштабного вторгнення навчалися понад 250 дітей. Тепер навчальний заклад дасть змогу вміщати близько 600 дітей із сіл і селищ громади. Вони навчатимуться у 2 зміни, якщо буде ухвалено рішення про впровадження офлайн-навчання. У школі також є укриття на кілька тисяч квадратних метрів.

Відповіді на найпоширеніші запитання про офлайн-навчання в Харкові та області - тут.