У Харкові - найскладніша ситуація після масовного удару, завданого РФ по енергетиці України зранку 11 квітня. Про це у телеграм-каналі написав заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

За його даними, більше 200 тисяч абонентів Харківщини залишилися без електропостачання. В "Укренерго" зазначили, що з 6:31 на Харківщині введені аварійні графіки відключення світла. Паралельно діють графіки віялових відключень.

Сьогодні о 5 годині ранку РФ нанесла 10 ракетних ударів по місту та області. Харків‛яни повідомляють про перебої зі світлом. Метрополітен тимчасово не працює.

Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, росіяни били по енергетичній інфраструктурі. Вони атакували об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Але в жодному регіоні, окрім Харківської області, обмеження споживання електроенергії не застосовуються.

Із 22 березня РФ знову почала масовані атаки на енергетичні об'єкти України. По Харкову у той день ворог наніс більше 20 ракетних ударів. Харків пережив повний блекаут.