Перший заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Олександр Скакун був звільнений через системну неефективність роботи, повідомив губернатор Олег Синєгубов, пише "Суспільне".

"Це рішення було абсолютно свідомим, за певні промахи в роботі при виконанні своїх обов'язків і взагалі ставлення до державної служби. З його боку неефективність роботи, на моє переконання, була системною", - заявив голова ХОВА.

Губернатор повідомив, що зараз розглядаються кандидатури на посаду, що звільнилася. Мети просто заповнити вакансію немає. Шукатимуть нову кандидатуру, поки не знайдуть фахівця, який би відповідав "усім нормам і правилам".

"Настав час знайти більш ефективну людину на це місце", - заявив Синєгубов.

Розпорядження про звільнення було підписано 7 листопада.

Скакуну - 50 років. З 1995 по 2017 роки він працював у Службі безпеки України. Скакун був призначений віце-губернатором у 2017 році, коли ХОДА керувала Юлія Світлична

У 2021 році після звільнення з посади губернаторки Айни Тимчук понад чотири місяці, із серпня до грудня, виконував обов'язки голови ХОДА. 

Після звільнення Скакуна в голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова залишилося п'ятеро заступників:

  • Євген Іванов;
  • Віта Ковальська;
  • Олена Логвинова;
  • Роман Семенуха;
  • Михайло Харнам.