Екс-мер Харкова Михайло Добкін, плавчиня Яна Клочкова і комуністка Алла Александровська не отримують стипендії Почесних харків'ян. Про це повідомив представник Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Михайло Добкін - колишній член Партії регіонів, екс-мер Харкова, який підтримував експрезидента Віктора Януковича. Після початку війни став героєм соцмереж, опублікувавши своє фото у військовій формі, хоча ні ЗСУ, ні Нацгвардія, ні Тероборона не підтвердили, що Добкін перебуває в їхніх лавах. Також Добкін отримав сан диякона Української православної церкви, і 2023 року на Великдень провів службу в храмі в П'ятихатках.

Олімпійська чемпіонка Яна Клочкова, ім'ям якої названо спортивну школу в Харкові, за даними ЗМІ, нині мешкає в анексованому Криму і за весь час від початку війни жодним чином не прокоментувала дії РФ щодо України.

Алла Александровська, яка довгі роки очолювала обласний осередок Комуністичної партії України, брала участь у проросійських мітингах у 2014 році і підозрювалася в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Юрій Сидоренко зазначив, що стипендію Почесного громадянина Харкова отримує бізнесмен Олександр Ярославський, який із сім'єю покинув Україну ще до вторгнення РФ у лютому 2022 року. Отриману від мерії стипендію, повідомив Сидоренко, Ярославський передає на благодійність одному з дитячих садків Салтівського району.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов заявив, що список Почесних громадян міста переглянуть після перемоги, а негідних людей - викреслять.