Мер Харкова Ігор Терехов звернувся до харків'ян. Він наголосив, що ситуація у місті зараз складна:

Ми переживаємо, напевно, найскладніший період в історії нашого міста. Ворожі удари завдають великих руйнувань, забираючи людські життя. Але я бачу, як попри все ви не втрачаєте мужності та віри.

Терехов зауважив, що зараз усі - місцева влада, центральна влада та Збройні Сили України - єдина команда, яка пройде через нинішні випробування. Разом вони докладають максимум зусиль для захисту мирного населення та забезпечення безперебійної роботи життєво важливих служб міста.

Мер подякував комунальникам, рятувальникам, медикам, які, ризикуючи собою, повертають Харків до нормального життя. Він висловив слова вдячності захисникам, які стоять на передовій, оберігаючи спокій міста.

Харків'яни, я знаю, що вам важко, але ваша стійкість, взаємодопомога та віра надихають всю країну. Разом ми здолаємо будь-які випробування і неодмінно відродимо наше місто кращім, ніж було. Адже Харків завжди був і залишиться оплотом мужності та незламного духу, - сказав мер.

Останніми тижнями російські удари по Харкову почастішили. РФ тепер б‛є по місту і вдень, використовуючи у тому числі нову зброю - УМПБ. Наприкінці березня були завдані нищівні удари по енергетиці регіону, і з того часу у Харкові діяють графіки відключення світла.