У селищі Покотилівка Харківського району чоловік вбив співмешканку і побив знайому, повідомили в прокуратурі.

Трагедія сталась 7 січня цього року. До господарів завітали гості і компанія проводила час, вживаючи алкоголь. Ближче до вечора гості почали розходитись, а одна з жінок вирішила залишитись на ночівлю в іншій частині будівлі. Власник дому, який був напідпитку, став чіплятися до жінки з розмовами. Вона не вживала алкоголь й не хотіла розмовляти чоловіком і, щоб уникнути конфлікту, вирішила перейти в іншу кімнату. Однак чоловік наздогнав її, повалив на підлогу і став бити. Він завдав потерпілій не менше десяти ударів по різних частинах тіла і голові, у тому числі дерев’яною скалкою.

Після цього до чоловіка підійшла його співмешканка і стала висловлювати претензії з приводу побиття знайомої. Чоловік схопив ніж та вдарив ним жінку. Усього зловмисник завдав не менше семи ударів. Від отриманих травм жінка померла на місці.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

Чоловіка визнано винним в умисному вбивстві та заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 122 КК України). Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.