Харківський спецпідрозділ поліції "Схід" набирає добровольців. Як повідомив командир підрозділу Сергій Богдановський, у загін готові приймати вмотивованих чоловіків призовного віку, які пройдуть конкурс.

"Схід" виконує бойові завдання на Донецькому напрямку та несе службу у Харківській області.

"Запрошуємо до проходження конкурсу сильних духом, стресостійких, патріотично налаштованих громадян, здатних брати на себе відповідальність та бажаючих удосконалювати свої професійні вміння та навички", - зазначив командир підрозділу.

Подробиці про набір можна прочитати тут.

Спецпідрозділ "Схід" захищає Харківську область із перших днів повномасштабного вторгнення РФ. Торік у березні командир разом із бійцями скинув триколор з будівлі російського консульства в центрі Харкова, повісивши на його місце український прапор.

У грудні харківський Kraken набирав штурмову роту. Серед вимог до кандидатів було позначено гарну фізичну й психологічну підготовку.

Багатьох харків'ян хвилювало питання вручення повісток на вулицях. Начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Арап розповів, що вручення повісток на міських вулицях практикується, оскільки більшість військовозобов'язаних не проживає за місцем реєстрації. Нормативними актами вручення повісток на вулицях не забороняється.

Вручати повістки можуть всім військовозобов'язаним чоловікам та жінкам віком від 18 до 60 років. Тому всі військовозобов'язані повинні мати при собі військово-обліковий документ, навіть якщо просто вийшли на вулицю чи супермаркет. Під мобілізацію не підпадають призовники, але й вони мають приписне свідчення. Окремим категоріям призовників можуть вручити повістку. Йдеться про тих, хто визнаний непридатними до військової служби у мирний час та частково придатним до військового.