Харків'яни влаштували цвинтар домашніх тварин поблизу житлових будинків. У Центрі поводження з тваринами повідомили, що люди масово ховають своїх вихованців у сквері на Нових будинках – між вулицями Танкопія, Харківських дивізій та Жасминовим бульваром.

Сквер вважається зоною для відпочинку, але місцеві жителі прозвали його "Собаче поле".

У центрі наголосили, що останки тварин забруднюють довкілля - ґрунтові води, ґрунт, повітря. У ґрунт та ґрунтові води потрапляють небезпечні віруси та бактерії, від яких могла померти тварина.

Іноді бездомні собаки чи лисиці, які мешкають поряд у парку "Зустріч", відкопують останки тварин і розтягують їх по скверу.

Правила утримання домашніх тварин у Харкові свідчать, що власник померлої тварини має передати труп на підприємство, яке може провести утилізацію, кремацію чи поховання. Заборонено викидати трупи собак і кішок у контейнери для збору сміття та ховати їх у не відведених для цього місцях.

Харківське КП "Центр поводження з тваринами" за адресою пр. Гагаріна, 358 приймає померлих домашніх улюбленців на кремацію з подальшим похованням праху в колумбарії для тварин. Щоб здати тіло тварини, потрібно зателефонувати за номером 050-786-79-55 або за безкоштовним номером 0-800-50-43-13.

img-1745  img-1747 img-1748 img-1750 img-1751 img-1752-1