Харківський національний університет внутрішніх справ побудує новий корпус на пр. Ландау, 27 замість зруйнованого РФ, пише ХАЦ. Університет був обстріляний наприкінці березня 2022 року.

На Prozorro виш оголосив про торги. Стартова ціна - 60,55 млн грн. Переможе той підрядник, який запропонує найнижчу ціну.

Майбутній підрядник має демонтувати пошкоджену будівлю та збудувати нову, провести комунікації, інженерні мережі, встановити вікна та двері, облаштувати актову залу, кухню, кабінети.

Будівництво планують завершити до кінця 2024 року.

Після повномасштабного вторгнення ХНУВС переїхав до Вінниці та Кам'янця-Подільського: тут планують побудувати новий корпус вартістю 100 мільйонів гривень.

Постраждалі виші Харкова

Будівлі харківських вишів і наукові інститути почали обстрілювати практично з перших днів агресії. За перший місяць війни РФ обстріляла:

  • ХНУ імені В.Н. Каразіна;
  • ХНУПС імені Івана Кожедуба;
  • ХНУБА;
  • Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського. М. Є. Жуковського "ХАІ";
  • Український державний університет залізничного транспорту;
  • ННЦ "ХФТІ";
  • Академію при президентові України.

Надалі обстріли тривали. Із 24-х державних вишів 23 зазнали пошкоджень.

Серед найбільш постраждалих - найбільші виші міста: ХНУ, ХАІ, політех, університет міського господарства імені Бекетова.

У Національному університеті ім. Каразіна повністю зруйновано корпуси економічні. Каразіна повністю зруйновано корпуси економічного та фізико-технічного факультетів (розташовані в центрі та в П'ятихатках відповідно) та інші приміщення, пошкоджено гуртожитки.

У ХАІ пошкоджено головний корпус і гуртожитки. Були прямі влучання в спортивний зал і лабораторії.

У Харківському національному університеті міського господарства імені Бекетова влучання припало на центральний корпус. Обстрілами пошкоджено три чверті корпусів і всі гуртожитки

У Харківському національному технічному університеті "ХПІ" ракетним ударом було зруйновано спорткомплекс, де розташовувалася кафедра фізвиховання, обстрілами пошкоджено навчальні корпуси на вулиці Весніна.