Російські медіа використали логотип Національного технічного університету "ХПІ" для поширення фейку, повідомили у виші.

Днями російські медіа поширили фото флаєрів із текстом "Освіта не врятує країну! Приєднуйся до ЗСУ!" і "Оновлюй дані в ТЦК". На флаєрах були два логотипи: Міноборони України та профспілки студентів Харківського політеху. 

Таким чином російські пропагандисти хотіли дискредитувати нещодавно запущену Міністерством оборони кампанію "Оновлюй дані в ТЦК". Відбувається це на тлі розгляду законопроєкту про скасування відтермінування від мобілізації для чоловіків, старших за 30 років, які здобувають додаткову вищу освіту.

У виші заявили, що НТУ "ХПІ" та його студентська профспілка не мають жодного стосунку до фейкових флаєрів і закликали не піддаватися на провокації Росії.

Дезінформація активно використовується РФ у війні проти України. 

Так, російські телеграм-канали поширювали фейк про проведення в Харкові 25-26 серпня авіашоу і "провокації" з боку українських військових, які нібито готуються на ньому. 

Ще одна дезінформація поширювалася про нібито захоплення села Синьківка в районі смт Дворічна. Але регіональна влада офіційно заявила, що жоден населений пункт під час боїв на сході Харківської області не було втрачено.