Школи Харківської області починають готувати до роботи офлайн. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, до навчання у традиційному форматі, за партами, школярі повернуться, щойно дозволить спільна ситуація з безпекою. Нині для дітей та педагогів у школах облаштують укриття.

Навчальний рік у Харкові та області через обстріли й ракетні удари з боку РФ розпочався дистанційно. У навчальних закладах області навчається понад 223 тис. школярів.

Також, зазначив Синєгубов, триває робота щодо відновлення пошкоджених російськими обстрілами навчальних закладів. Як зазначив губернатор, голови районних військових адміністрацій готують проектно-кошторисну документацію для ремонту 104 шкіл області у рамках програми Єврокомісії, Офісу президента й уряду України.

У Харківській області війна зруйнувала понад 200 шкіл, а 17 - знищено повністю. Наприклад, у Борівській громаді пошкоджено школу №2, зруйновано будівлю Гороховатської школи, Чернещинський НВК також зруйновано та перебував у зоні бойових дій. Колективи цих навчальних закладів перебувають у громаді, але там немає світла та інтернету, тому дистанційне навчання неможливе. Дітей перевели на онлайн навчання до інших навчальних закладів громади.