РФ посилила обстріли кордонів Харківської області. Про це повідомив голова Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко.

За його словами, прикордонні селища та села громади постраждали від вогню військ РФ. Але при цьому накопичення живої сили та техніки з боку РФ - не спостерігається.

У Дергачах зараз живе 40% довоєнної кількості жителів, тоді як навесні було близько 10%. Тоді саме місто та прилеглі населені пункти росіяни обстрілювали з артилерії та РСЗВ щодня, мешканців закликали не повертатися. У Козачій Лопані, яка тривалий час була в окупації, наразі проживає приблизно 2 000 людей із 6 000 довоєнних. В інших населених пунктах громади - від 500 до 1000 людей.

Задоренко також попросив людей не піддаватися паніці з приводу публікацій у соцмережах про можливий ворожий наступ, хоча
"російська ІПСО активно намагається її створити".

Напередодні влада Куп'янська спростувала евакуацію держорганів, оскільки в останні кілька днів росіяни наполегливо поширювали такі чутки. Глава району закликав не реагувати на такі інформаційні атаки.