Для заміни пошкоджених під час обстрілів вікон у Харкові потрібно близько 340 мільйонів гривень. Як пише Kharkiv Today, про це повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради Євген Пасенов.

За його словами, у міста не вистачає коштів, щоб законсервувати багато пошкоджених будинків і засклити в цих будинках вікна. Пасенов зазначив, що місто закуповує вікна за ціною 4,6 тис. грн за квадратний метр. Тільки на під'їзні вікна необхідно приблизно 340 млн грн.

Через це виникає ще одна проблема: харків'яни отримують відмови за програмою "єВідновлення". Система вважає, що неможливо відновлювати окремі квартири, якщо не зроблено під'їзди. Наразі від 1500 до 2000 харків'ян отримали відмови в "Дії". Міська рада запропонувала Кабміну розглянути регіональну правку. 

Про брак грошей міськбюджету на заміну вікон говорив цієї осені і мер Ігор Терехов. Він зазначив, що тільки в центрі потрібно поставити близько 3 тисяч вікон.

Харків - одне з найбільш постраждалих від російської агресії великих міст України. Із близько 10 тис. багатоповерхівок усіх форм власності, які є в Харкові, понад 5 тисяч пошкоджено або зруйновано. Без житла залишилися 150 тисяч осіб, це 10% жителів Харкова. Загальний збиток, який російські війська завдали місту, оцінюють у суму близько 9,5 млрд доларів.