Депутат-колаборант із Куп'янська організовував перевезення до російського Краснодара. Про це повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Співробітники СБУ викрили на співпраці з окупантами депутата Куп'янської райради від однієї з місцевих політичних сил. З кінця березня до початку осені він проводив свою господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою - так званою "Військово-цивільною адміністрацією" Куп'янська.

У СБУ розповіли, що чоловік є приватним підприємцем та володів досить великим автобусним парком – майже 70 машин. За даними слідства, він домовився з окупантами не лише про безперешкодне продовження своєї підприємницької діяльності з перевезення пасажирів, а й про відкриття нового маршруту – до російського міста Краснодар.

"Не дочекавшись" деокупації Куп'янська, колаборант ще на початку контрнаступу Збройних Сил України втік на території країни-агресора", - зазначили у відомстві.

Депутату-підприємцю оголошено заочну підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність у формі провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором) Кримінального кодексу України. Наразі він оголошений у розшук. А ось ще одна депутатка з того ж Куп'янського району не просто співпрацювала з окупантами - з їх допомогою вона "віджимала" у Шевченківській громаді агропідприємства конкурентів.