У Харківській області на боєприпасі підірвався легковий автомобіль. НП сталася 6 вересня в Куп'янському районі, повідомили в облуправлінні ДСНС.

Легковик їхав ґрунтовою дорогою в районі села Вільхуватка. Унаслідок вибуху постраждав 59-річний чоловік. Із мінно-вибуховою травмою та опіками його відвезли в лікарню.

Того ж дня в районі села Норцівка Ізюмського району в місцевому лісництві на боєприпасі підірвалися двоє лісників 25-ти і 29-ти років. Постраждалих госпіталізували в стані середньої тяжкості.

Харківська область - один із найбільш замінованих регіонів України. В ООН пропонують розробити карту забруднених снарядами сільгоспугідь, яка має спростити роботу піротехніків і прискорити темпи розмінування.

В облуправлінні ДСНС закликають жителів регіону бути максимально обережними і пам'ятати про високу мінну небезпеку. Людей просять не пересуватися невідомими або неперевіреними дорогами, не чіпати підозрілі та незнайомі предмети, не відвідувати лісів, полів, заплави річок у місцях, де точилися бої або які перебували під окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета необхідно повідомляти за телефонами "101", "102" або "112".