На Харківщині двоє мотоциклістів наїхали на міну, один із них загинув. В обласній військовій адміністрації повідомили, що НП сталася 6 лютого біля села Вербівка Ізюмського району.

Двоє громадян їхали мотоциклом. За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, 44-річний чоловік загинув. Його 31-річний товариш отримав поранення та був доставлений до лікарні у стані середньої тяжкості.

За даними Міністерства внутрішніх справ, Харківщина визнана "найзасміченішим" мінами та снарядами регіоном. Щодобово сапери знешкоджують від 200 до 1000 вибухонебезпечних предметів. Наприкінці минулого року було очищено 20% території облесті. За оцінкою фахівців, для повного розмінування можуть знадобитися роки.

Фахівці ДСНС пропонують дотримуватися запобіжних заходів. Не відвідувати місця, які ще не обстежували сапери, особливо лісу, поля, лісопосадки, уникати переміщення сільскими дорогами. При виявленні предметів, схожих на міни чи снаряди, забороняється торкатися руками. Слід негайно викликати бійців ДСНС та поліцейських та постаратися не допускати наближення до небезпечних предметів інших людей.