У Безлюдівській громаді в передмісті Харкова купили 4 модульних укриття вартістю близько 8,5 млн грн. Їх встановлять біля місцевих шкіл, пише "Суспільне".

Як повідомила начальниця відділу освіти Безлюдівської селищної ради Вікторія Павленко, одне таке бетонне укриття, розраховане на 100 осіб, встановили біля ліцею в Безлюдівці.

Таке саме укриття, але розраховане на 50 осіб, планується встановити в Лизогубівському ліцеї, і два укриття на 75 осіб кожне - біля Хорошівського ліцею.

Ще навесні планувалося, що діти навчатимуться офлайн, а під час повітряних тривог - переходити в укриття. Однак Рада оборони області ухвалила рішення, що школи можуть відкритися тільки за наявності повноцінних укриттів, які відповідають необхідним вимогам безпеки, тож школярі в Безлюдівці навчатимуться дистанційно.

Укриття біля ліцею в Безлюдівці, каже Павленко, можуть використовувати педагоги та діти, які приходитимуть на консультації та гуртки. Укриття ще необхідно під'єднати до електромережі та встановити в ньому умивальники й біотуалети.

У Харкові школярі почали займатися в метро, де напередодні навчального року на п'яти станціях обладнали 17 класних кімнат. Загалом набрано 60 класів, у яких навчатимуться 1000 дітей. За необхідності кількість класів може бути збільшено до 68.

Очільник ХОВА Олег Синєгубов говорив, що безпека дітей і педагогів в умовах обстрілів залишається ключовим питанням, тому й цього навчального року більшість шкіл, коледжів і вишів Харківської області поки що працюватимуть дистанційно.