Жителя Харківської області звільнено з російського полону. Координаційний штаб із поводження з військовополоненими повідомив про повернення на батьківщину 12 українських полонених.

Серед звільнених 10 військових та двоє цивільних. П'ятеро - тяжко поранені. Один із цивільних – мешканець села Липці Харківської області.

Військових було взято в полон у Бахмута, сіл Опитне та Оріхово-Василівка Донецької області, поблизу Кремінної та Краснопопівки на Луганщині.

24 березня Україна добровільно і без умов повернула до РФ усіх п'ятьох тяжко поранених полонених. Це відповідає вимогам міжнародного гуманітарного права. РФ також повернула п'ятьох тяжко поранених українців, але зобов'язана повернути всіх, як цього вимагають міжнародні конвенції.

Обмін полоненими є регулярною практикою. Як правило, проводяться обміни більшої кількості полонених. На початку березня 2023-го Україна повернула 130 осіб, у другій половині лютого - 116. Всього з початку широкомасштабного вторгнення було проведено близько 40 обмінів. Звільнено вже 2005 українців.