У разі блекауту Харків буде з інтернетом принаймні 12 годин. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Так, тисячі українців мають інтернет протягом 10-12 годин після блекауту, оскільки Мінцифра спільно з організацією eQualitie передали провайдерам 172 батареї SBL, у тому числі - в Харківську область. Це допоможе живити інтернет-мережі, доки немає електрики, а людям – бути на зв'язку з рідними та знати останні новини.

Батареї отримали 29 провайдерів із усіх областей України, переважно – у Харківській, Донецькій, Київській, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях. Це регіони, які мають найбільші труднощі з інтернетом через знеструмлення.

Також у Харкові за можливого блекауту працюватиме більше банків. Для цього запущено банківську мережу POWER BANKING. До роботи при форсмажорах, спричинених відключенням світла через ракетні удари з боку РФ по українській інфраструктурі, Нацбанк почав готуватися ще в листопаді. Тоді було опубліковано список із 25 відділень у Харкові, які готові працювати у блекаут. Тепер кількість таких відділень збільшилася до 42.