Російський пілот, який скинув на Харків вісім авіабомб, отримав 12 років ув'язнення. За інформацією СБУ, це замкомандира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу ЗС РФ.

6 березня 2022 року пілот на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України та бомбардував харківську телевежу; вага бомб ФАБ-500 склала 2,5 т у тротиловому еквіваленті.

ЗСУ збили цей літак; пілот катапультувався та був затриманий на землі.

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. Російський військовий отримав 12 років ув'язнення.

Льотчик, який бомбардував телевежу, - Максим Кріштоп. У березні 2022 року на прес-конференції в Києві пілот зізнався, що розумів: він скидає бомби не на військові об'єкти. Накази йому віддавали Олег Маковецький, уродженець Чугуєва та мешканець Санкт-Петербурга, та Олексій Лобода з Воронежа. У січні цього року Генпрокуратура України повідомила їм про підозру.

Крім цього, Маковецькому інкримінують ще й те, що він віддавав накази про авіабомбардування житлових будинків, лікарень, гуртожитків, навчальних закладів, адміністративних будівель, мостів у Сумській та Харківській областях - зокрема у Харкові, Балаклії, Куп'янську та Ізюмі.