Безкоштовний проїзд у міському транспорті Харкова буде, доки на це будуть бюджетні гроші. Про це мер Харкова Ігор Терехов повідомив під час прес-конференції.

За його словами, все, що міська влада може зробити, вона робить. Коли розпочав роботу громадський транспорт, влада вирішила, що проїзд у ньому буде безкоштовним.

"Ми відшкодовуємо ці витрати за рахунок бюджету міста. Зараз кожна людина мала б заплатити за проїзд 50-60 грн на день. Це велика сума, тим більше коли у багатьох немає роботи. Нехай краще люди витратить ці гроші на себе, а ми дотуватимемо з бюджету", - зазначив Ігор Терехов.

За його словами, поки що немає термінів, коли міська влада перестане фінансувати безкоштовний проїзд, але в бюджеті міста на 2023 рік враховуються витрати на покриття безкоштовного проїзду у громадському транспорті Харкова.

"Зараз складно сказати точну дату, це залежить від можливостей бюджету та обстановки в місті. Поки що нам важко, так, але ми тримаємо ситуацію під контролем, і люди вдячні нам за це. Якщо не буде такої можливості, то я вийду до харків'ян і прямо скажу, що такої можливості вже немає. Але поки що ми справляємося", - сказав міський голова.

А на випадок тривалого блекауту в Харкові розробили 34 автобусні маршрути, які проходять повз станції метрополітену (там є пункти обігріву), магазинів, ринків та лікарень. Для зручності пасажирів кінцеві пункти багатьох маршрутів організовано на пл. Конституції. Докладніше про це – у нашому матеріалі.