У Харківській області на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль, у якому їхала сім'я з трьома дітьми. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, трагедія сталася близько 12:00 поблизу сіл Морозова Долина та Леміщина Богодухівського (колишнього Золочівського) району. Жінка 37 років загинула на місці. Важкі поранення дістали дві дівчинки 12-ти та 15-ти років і 12-річний хлопчик. Усіх постраждалих госпіталізовано, зараз медики борються за їхні життя.

За словами голови Золочівської громади Віктора Коваленка, двох дітей відвезли в обласний опіковий центр, у них 80% опіків тіла. Чоловіка направили в обласний госпіталь, він військовий, батько двох дітей: приїхав у відпустку. Загинула мама дітей. Разом зі своїми двома дітьми подружжя везло 12-річну племінницю. Коваленко додав: машина підірвалася на ґрунтовій дорозі, якою давно ніхто не їздив.

ph5oto-2023-06-02-16-30-57 pho55to-2023-06-02-16-30-57 photo-2023-06-02-16-30-57-2

Синєгубов укотре нагадав: мінна небезпека в Харківській області залишається дуже високою. Людей закликають не відвідувати ліси, поля, лісосмуги, узбіччя доріг, береги водойм тощо. Це може бути смертельно небезпечно. Пересувайтеся виключно дорогами з твердим покриттям. У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не торкайтеся до нього. Відійдіть на безпечну відстань і повідомте в ДСНС або Нацполіцію.

Харківська область - одна з найбільш замінованих у країні. Тут щодня знаходять вибухонебезпечні предмети. Росіяни залишили після себе мінні поля, протитанкові та протипіхотні міни знаходять навіть поруч із проїжджою частиною.

Для повного розмінування регіону, за оцінкою фахівців, знадобиться не менше десяти років.