У Немишлянському районі фахівці КП "Харківводоканал" перевіряють якість води. Про це повідомили в міськраді.

9 лютого російські війська вдарили безпілотниками "Шахед" по нафтобазі в цьому районі. Вилилося 3 тис. тонн нафтопродуктів. Площа забрудненої території становила 10 тис. кв. метрів. Нафтопродукти потрапили в річку Немишля, а звідти в річки Харків, Лопань і уди. У Немишлі рівень вмісту нафтопродуктів у 95 разів перевищував норму

Начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю якості води "Харківводоканал" Андрій Стародубов 1 березня повідомив, що, згідно з дослідженнями проб води в місцях, наближених до району витоку нафтопродуктів, якість водопровідної води відповідає нормам.

Начальник районної служби комплексу "Харківводопостачання" Павло Гладков розповів, що після огляду водоводів комунальники тимчасово вимкнули воду у двох водорозбірних колонках на вул. Котельній.

Фахівці виявили, що продукти горіння потрапили в оглядові колодязі цих колонок, тимчасово перекрили подачу води і провели профілактичні заходи з хлорування. Також якість води перевірили в колонках на сусідній вулиці - Ясеновій. Воду тимчасово відключили у двох колонках. Після профілактики та хлорування фахівці лабораторії взяли проби води на перевірку. За результатами лабораторних досліджень буде ухвалено рішення про відновлення водопостачання.

Воду жителям району підвозять автоцистерною.