Алею Слави на харківському цвинтарі №18 біля Безлюдівки розширять. Про це "Суспільному" розповів заступник директора міського департаменту житлово-комунального господарства Євген Пасенов.

Ділянку планують продовжити на ще один сектор. Перші могили загиблих під час антитерористичної операції на цвинтарі №18 з'явилися у 2016 році. Нині на Алеї Слави понад 500 могил учасників АТО та солдатів, які загинули під час пошномасштабного вторгнення.

За словами Пасенова, після перемоги, можливо, буде якась концепція Алеї героїв, національний меморіал на державному рівні. Громадський нагляд за могилами на Алеї Слави організувала волонтерка Марина Полякова у 2016 році. На суботниках приблизно раз на півроку волонтери змінюють прапори на могилах українських захисників.

Пам'ятники загиблим на Алеї Слави встановлюють коштом міста, але з початку повномасштабного вторгнення цю роботу призупинили. За словами Пасенова, це продовжать робити після закінчення війни.

Восени минулого року у Харкові стався скандал із похованням бійця тероборони, якого поховали у спільній могилі на 18-му цвинтарі. Після проведеного розслідування бійця перепоховали з почестями на Алеї Слави, а директора КП "Ритуал" було звільнено.