Директор державної установи "Харківський регіональний центр з інвестицій та розвитку" Володимир Гусєв звільнився за власним бажанням. Про це 29 грудня повідомили "SQ" у Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами (Київ). Оголошений конкурс на заміщення вакантної посади. Як проходить конкурс, поки не розголошується. У Держінвестпроекті повідомили, що результати конкурсу будуть офіційно опубліковані на сайті агентства 10 січня 2012 р.

Як уточнили "SQ" у Харківському регіональному центрі, в.о. директора агентства призначений депутат Харківської облради Андрій Моченков.

Довідка "SQ". Як заявив 17 жовтня 2011 р. голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківську біржу інвестиційних проектів може очолити депутат Харківської облради (фракція партії "Сильна Україна") А.Моченков. Питання призначення обговорене з А.Моченковим, згодом його кандидатура повинна бути узгоджена в Києві. "Це людина, що відбулася в бізнесі, має досягнення в політиці, і у неї достатньо досвіду для такої роботи", - підкреслив губернатор.

Біржу інвестиційних проектів планує створити Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами. До розробки біржі інвестиційних проектів планують залучити провідні консалтингові компанії світу.