Проводити позачергові вибори харківського міського голови недоцільно - Г. Кернес

Проводити позачергові вибори харківського міського голови 11 липня недоцільно. Про це в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес заявив журналістам 29 квітня.

За його словами, згідно з роз'ясненням Конституційного суду України, на позачергових виборах мер обирається не на повну каденцію, а лише до проведення чергових виборів. "Якщо ми проведемо вибори 11 липня 2010 р., то в березні 2011 р. ми будемо знову обирати мера на чергових виборах", - заявив Г. Кернес. Він також додав, що "зараз у Харкові є зрозуміла влада, яка може забезпечити порядок".

Довідка "SQ". 4 квітня у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про призначення на 11 липня виборів харківського міського голови. Проект постанови внесений групою депутатів - членів комісії з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Харківський міський голова Михайло Добкін у березні залишив свій пост у зв'язку з призначенням головою Харківської облдержадміністрації. Обов'язки мера виконує секретар міськради Геннадій Кернес.

Міський голова, обраний на позачергових виборах, буде виконувати свої функції протягом чотирьох років. Про це 26 квітня повідомив "SQ" доцент кафедри конституційного права Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого Федір Веніславський.