Пробивання дороги від вул. Сумської до вул. Новогородскої планується виконати до Дня міста (23 серпня). Про це повідомив директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Володимир Чумаков, повідомив офіційний сайт міськради.

"Даний проект буде здійснений. Крім того, вул. Новгородську до кінця приведуть до ладу. У результаті місто отримає нову чудову дорогу", - зазначив В. Чумаков. Він також підкреслив, що нова дорога буде проходити територією Лісопарку, а не парку ім. Горького, ділянкою, що "аж ніяк не користується популярністю у відпочиваючих городян".

"Низка інших раніше намічених проектів - пробивання по вул. Скрипника на вул. Клочківську і масштабна транспортна розв'язка на вул. Клочківській - поки залишаються питанням майбутнього", - зазначив В. Чумаков.

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги". Уранці 21 травня представники екогрупи "Печеніги" (Харків) намагалися, за їх словами, своїми тілами перекрити шлях робітникам, які вирубують ліс в парку ім.Горького. Цього дня один з членів ініціативної групи, правозахисник Євген Соловйов, був побитий працівниками бригади. 22-27 травня зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися.