Харківський міський голова Геннадій Кернес 26 грудня на засіданні виконкому міськради вичитав чиновникам за низьку якість доріг і неналежну організацію дорожнього руху. Зокрема, мер висловив невдоволення роботою Департаменту транспорту через відсутність регулювальників на центральних вулицях міста. За словами Кернеса, у разі відключення світлофорів порядок на дорогах міста повинні забезпечувати співробітники ДАІ. "Сьогодні через тимчасове відключення електроенергії на вулиці Сумській і проспекті Леніна не працювали світлофори. Чому там не було інспекторів ДАІ?" - звернувся мер до директора Департаменту транспорту Сергія Дульфаня.

Міський голова також нагадав дорожнім службам і, зокрема, директору Департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимиру Чумакову, про необхідність відновлювати ремонт асфальтового покриття, як тільки дозволяє погода. Як приклад Кернес згадав поганий стан дорожнього покриття на вул. Героїв Праці та вул. Шевченка, де, за словами мера, багато ям. Також Чумакову дорікнули за погане прибирання на дорогах.

Довідка "SQ". Водії Харкова масово скаржаться на нечищені дороги після снігопаду і відзначають украй низьку активність комунальних служб. Велику кількість заторів на дорогах відзначають, зокрема, в службах таксі Харкова. За словами таксистів, в основному розчищені тільки центральні вулиці, є проблеми з рухом дорогами околиць і приватного сектора, у дворах проїхати дуже складно. Хоча затори постійно створюються і на центральних вулицях міста.