Красноградський район посів перше місце в Харківській області за підсумками збиральної кампанії 2011 р. Про це 26 серпня під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) і зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Як зазначив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Красноградському районі середня врожайність зернових склала 42,8 ц/га, що на 10% більше, ніж у середньому по області. Друге місце за результатами збиральної кампанії зайняв Чугуївський раойн, третє - Вовчанський. Керівникам кращих районів області за досягнення високих результатів під час збирання ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2011 року та вагомий внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва регіону М.Добкін та голова облради Сергій Чернов вручили Почесні грамоти Харківської облдержадміністрації та облради. Також Почесні грамоти обладміністарціі та облради, а також Подяки голови облдержадміністрації і обласної ради отримали керівники та працівники кращих підприємств аграрного сектора регіону.

Під час засідання М.Добкін вручив ряду харків'ян державні нагороди, присвоєні їм "за значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету та міжнародного авторитету, за заслуги у державотворчій, соціально-економічній, науково-технічній, культурно-освітньої діяльності, сумлінне і бездоганне служіння Українському народу".

Почесною відзнакою Харківської обласної ради "Слобожанська слава" нагороджений генеральний директор СТОВ "Мрія" Красноградського району Микола Кудревич за сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі та вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Харківського регіону.

Такожпід час спільного засідання М.Добкін уручив Почесну грамоту ХОДА колективу ПрАТ "Хлібозавод" Салтівський", подяки голови ХОДА - кондитерам хлібозаводу "Салтовський" Станіславі Зінченко та Яні Недвизі.

Крім того, голова облдержадміністрації привітав харківські підприємства, що стали переможцями у всеукраїнському конкурсі-виставці "Кращий вітчизняний товар 2011 р.", що проходила в Києві в рамках загальнодержавної акції "Барвиста Україна". Як повідомив М.Добкін, продукція харківських підприємств отримала високу оцінку, а виставкова експозиція Харківської області визнана кращою серед регіонів Україні. Харківські виробники отримали 73 золоті з 210-ти вручених медалей і 21 "Золотий символ" з 33-х.





Довідка "SQ". У 2011 р. в регіоні було зібрано близько 2,246 млн.т зерна (пшениця, жито, ячмінь та ін.) Врожай зібрано на площі 694,6 тис.га.