Прокуратура завела уголовное дело на А. АваковаПрокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень головою Харківської облдержадміністрації Арсеном Аваковим. Про це 26 січня повідомив начальник управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими установами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, прокуратури Харківської області Олександр Бабіков. За його словами, справу порушено за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, карається позбавленням волі терміном від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років).

А.Бабіков зазначив, що вже допитано низку осіб, проведені експертизи, отримані дані для порушення кримінальної справи стосовно А.Авакова. За словами начальника управління, треба провести ще близько 30 експертиз. А.Бабіков повідомив, що підпис А.Авакова стоїть на документі про виділення земельної ділянки на території Пісочинської селищної ради Харківського району.

А.Бабіков також повідомив, що справу веде та ж слідча група, що і справу по земельних ділянках у Пісочинському районі, однак це дві різних справи. А.Бабіков зазначив, що А.Аваков поки не має ні статусу обвинуваченого, ні підозрюваного, але для цього вже є всі підстави. "Наступні стадії, згідно з кримінальним законодавством, - висунення звинувачення й оголошення в розшук", - зазначив А.Бабіков.

Довідка "SQ". Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). За інформацією начальника Головного юридичного управління Харківської обладміністрації Костянтина Прокоп'єва, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто А.Аваковим і колишнім керівником Головного управління Держкомзему в Харківській області Юрієм Олексієнком.