Генпрокуратура Италии выступила против экстрадиции А. Авакова

Генеральна прокуратура Італії не бачить причин для екстрадиції екс-голови Харківської облдержадміністрації, голови обласної організації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова в Україну. "Генеральний прокурор... відповідно до статті 705 Кримінально-процесуального кодексу просить Апеляційний суд заявити, що причини для екстрадиції Авакова Арсена Борисовича, уродженця міста Баку (Азербайджан) 1964 року народження, в Україну відсутні", - зазначено в заяві Генпрокуратури. Про це повідомив "Фокус" з посиланням на "Інтерфакс-Україна". Крім того, цю інформацію поширив сам Аваков на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook", де також розміщено скан документа.

Довідка "SQ". Аваков 31 січня 2012 р. був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням 55 га землі біля сел. Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.). Аваков був оголошений у міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 березня була підтверджена інформація про затримання Авакова в м. Фрозіноне (Італія).

10 квітня суд Рима прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти. Генпрокуратура України просить владу Італії екстрадувати колишнього губернатора Харківської області в Україну.