"Я впевнений, що Арсен Аваков (голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" - "SQ") не збирався реально брати участь у боротьбі за посаду харківського міського голови", - заявив 27 жовтня журналістам голова Харківської облорганізації Партії регіонів, голова облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, А.Аваков, вплутавшись в цю боротьбу, "постійно шукав причини красиво з неї вийти".

"Одним з таких варіантів була спроба заявити про масові фальсифікації. При цьому незрозумілі піар-технологи паралельно розповідали про високі рейтинги А.Авакова. На тлі цього трапилася ситуація зі спробою блокування однієї з друкарень", - зазначив М.Добкін. За його словами, у представників А.Авакова стався промах, оскільки на друкарні "Фоліо Плюс" не друкувалися бюлетені для міського виборчкому. "На той момент друк бюлетенів для виборів харківського міського голови навіть не починався. Вийшов промах, і всі стріли полетіли в молоко. За їхньою логікою виходить, що обласна організація Партії регіонів намагається шляхом виготовлення зайвих бюлетенів виграти вибори в області? І це при тому, що розрив між нашими політичними силами - разів з шість", - підкреслив Добкін.

Також губернатор повідомив, що проводилися усвідомлені деструктивні втручання в роботу виборчих дільничних комісій. "Тільки одна партія - "Батьківщина" - відкликала з дільничних виборчих комісій без будь-яких причин більше 1 тис. 700 членів, яких попередньо подала до списків."Батьківщина" відкликала, в тому числі, людей, які працювали в дільничних комісіях на посадах голів, заступників голів та секретарів виборчкому. Все це треба було усувати. Всі необхідні заходи були зроблені. Тому жодних проблем у зв'язку з роботою дільничних комісій у нас не буде", - резюмував М.Добкін.

Довідка "SQ". 23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад.

Як заявив 25 жовтня журналістам прокурор Харкова Євген Попович, прокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 158 (неправомірне використання бюлетенів) після заяв представників ВО "Батьківщина" про незаконний друк бюлетенів на вибори до Харківської облради в друкарні підприємства "Фоліо Плюс".