Прокуратура установила, что строительство дороги в Лесопарке законноРішення про будівництво дороги в харківському Лісопарку було прийнято законно, під час будівництва дороги законодавство не порушувалось, працівники міліції, співробітники КП "Муніципальна охорона" та охоронного агентства під час зіткнень з супротивниками будівництва не перевищували своїх повноважень, дерев було вирубано рівно стільки, скільки запланували . Такі результати перевірки законності будівництва дороги в харківському Лісопарку, яку прокуратура Харкова проводила з 20 травня до 20 серпня. Про це 25 серпня заявив журналістам прокурор Харкова Євген Попович.

За його словами, вперше Харківська міськрада ухвалила рішення про будівництво дороги в Лісопарку у 2003 р. Відтоді органи місцевого самоврядування взяли 10 рішень, які стосувалися будівництва дороги. "Рішення не суперечить Конституції, місцеві органи влади мали право його прийняти. На сьогодні у нас немає законних підстав опротестувати будь-яке з цих 10 рішень.", - заявив Є.Попович.

За результатами перевірки конфлікту в Лісопарку прокуратура не знайшла підстав для притягнення правоохоронців і працівників КП "Муніципальна охорона" до кримінальної відповідальності за перевищення службових повноважень. Однак порушено дві кримінальні справи: стосовно майстра КП "Зеленбуд" - за побиття правозахисника Євгена Соловйова, а також за фактом крадіжки телефону і об'єктиву камери у журналістів. За іншими заявами в порушенні кримінальних справ відмовлено.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубки дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька людей, кілька учасників акції були затримані міліцією.