У Харківській області ще не створені територіальні органи Національного агентства України з питань державної служби. Про це 23 лютого повідомив журналістам голова агентства В'ячеслав Толкованов. За його словами, зараз в області працює Управління державної служби - територіальний орган Головдержслужби України, який перебуває в стадії ліквідації.

Як зазначив В.Толкованов, оскільки Харківське теруправління держслужби, яке працювало раніше, буде ліквідоване, посада його керівника з квітня залишається вакантною. "Питання створення нових територіальних підрозділів Нацагентства знаходиться на розгляді в Кабміні. Усі пропозиції ми подали. Нам кажуть, що ці питання повинні бути розглянуті в контексті реформування системи місцевих державних адміністрацій. Я не виключаю, що у Національної держслужби територіальних представництв не буде взагалі, а будуть відповідні структури в системі місцевих державних адміністрацій. У будь-якому випадку питаннями кадрової політики хтось буде займатися", - зазначив В.Толкованов.

Довідка "SQ". Модернізація держслужби почалася відповідно до указу президента України від 18 липня 2011 № 769, за яким Головне управління реорганізувалося в Національне агентство з питань державної служби.

У квітні 2011 р. з посади начальника управління державної служби України в Харківській області була звільнена Любов Лучанінова.