На місці котловану на початку вул. Пушкінської в Харкові зведуть іншу будівлю. Про це 23 грудня розповів журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес. "Зараз перед архітекторами Харкова стоїть завдання побудувати на місці котловану гідну будівлю. Його призначення визначить архітектурно-містобудівна рада", - зазначив мер.

За його словами, фірма "Харків-Москва" більше не буде займатися будівництвом на цьому місці.

Довідка "SQ". У серпні 2011 р. юридичний департамент міськради передав до прокуратури Харкова матеріали про невиконання фірмою "Харків-Москва" основних умов договору оренди земельної ділянки на початку вул.Пушкінської, порушення термінів будівництва торговельного центру і житлового будинку з багатоповерховою автостоянкою. Прокурор Харкова в інтересах міськради подав позов про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки. 15 вересня Госпсуд Харківської області задовольнив позов прокурора. 8 грудня Апеляційний суд Харківської області відхилив апеляцію гендиректора ТОВ "Харків-Москва" Шмуела Дукер на рішення госпсуду.

21 грудня Харківська міськрада і фірма "Харків-Москва" підписали акт прийому-передачі ділянки, і вона була повернена місту.