"Жителі сел.Великий Бурлук (Харківська обл.) отримають найкращу питну воду серед районів області", - заявив "SQ" голова Великобурлуцької райдержадміністрації Володимир Криничанський. За його словами, буде введена в експлуатацію глибоководна артезіанська свердловина (глибина - 420 м). "Ми вже проводили проби води, за всіма параметрами вона прекрасна. Це ті горизонти, де вода погана не буває", - повідомив В. Криничанський.

Він зазначив, що будівництво артезіанської свердловини для водопостачання селища фінансувалося з двох бюджетів. Харківський обласний бюджет повністю виконав домовленість і ці гроші отримані, а кошти з держбюджету (500 тис.грн.) виділені, але поки не надійшли. Роботи з введення в експлуатацію свердловини виконанню вже на 90%, встановлений глибинний насос, була проведена прокачування свердловини. Але закінчення робіт гальмується через відсутність державних коштів. "Раніше у нас такої свердловини не було. Ми подавали воду за 8 км з с.Катеринівка. Водоводу вже близько 50 років і постійно трапляються пориви труб. Так що нам потрібна свердловина, як порятунок для селища", - зазначив В. Криничанський.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у Великобурлуцькому районі необхідно серйозно вирішувати питання подачі води населенню. "Голові райдержадміністрації доручено підготувати пропозиції щодо вирішення цієї проблеми. Крім того, голові райдержадміністрації та Головному управлінню ЖКГ доручено зробити все необхідне, щоб найближчим часом прийняти в експлуатацію побудовану свердловину. Це абсолютно нова свердловина, яка була побудована замість  водонапірної вежі, що впала", - зазначив В. Дулуб.

За його словами, в с.Вільча (Вовчанський район) також планується реконструювати водонапірну вежу. Башта повністю вийшла з ладу, вона протікає, через що взимку утворюється сильне обмерзання, і вона може впасти. Для капітального ремонту вежі та відновлення водопостачання необхідно 850 тис.грн., з яких вже є 250 тис.грн. "Цього року ми цю проблему вирішимо. Я буду просити голову облдержадміністрації Михайла Добкіна знайти кошти, тому що ситуація в селищі надзвичайна", - підкреслив В. Дулуб. Він також повідомив, що буде відремонтована водонапірна башта в с. Новокомсомольське (Печенізький район), для цього у області є всі можливості і засоби.