>Кабинет министров выделит денег харьковскому "Горэлектротрансу" - вице-премьер Б. КолесниковКабінет міністрів України виділить гроші для КП "Міськелектротранс". Про це 21 грудня на урочистому відкритті ст.метро "Олексіївська" у Харкові заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков. Віце-прем'єр відзначив, що ситуація, яка склалася. - "це нонсенс для міста-мільйонника". "Уряд, звичайно, втрутиться і виділить гроші як допомогу Харківському міськвиконкому, але потрібно більш відповідально ставитися до перевезень", - заявив віце-прем'єр.

Він також зазначив, що, за великим рахунком, будь-який пасажирський міський транспорт свідомо збитковий, а всі маршрутні таксі - свідомо прибуткові. "Виходить, пасажирський транспорт несе всі витрати на перевезення пільгових категорій, несе всі збитки, а хтось на цьому ринку отримує гроші. Потрібен баланс - найкращі маршрути з кращим рухомим складом повинні продаватися на конкурсі, і всі повинні бути в рівних умовах", - підкреслив Б.Колесніков.

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" 20 грудня почали акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплати. За даними заступника прокурора Харківської області Леоніда Лахтюка, загальний борг "Міськелектротрансу" із заробітної плати складає 22,4 млн.грн. 21 грудня колектив продовжує страйк, за словами співробітників підприємства, вони мають намір страйкувати доти, доки людям не погасять борги із зарплати. За даними прокуратури, загальний борг "Міськелектротрансу" із заробітної плати складає 22,4 млн.грн.