Забастовка водителей харьковских трамваев и троллейбусов продолжаетсяСтрайк водіїв і кондукторів харківського міського електротранспорту (трамваїв і тролейбусів) 23 грудня триває. Як повідомив "SQ" начальник служби руху КП "Міськелектротранс" Олександр Укіс, сьогодні ситуацію будуть обговорювати на нараді у харківського міського голови, яке розпочнеться об 11.00.

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" з 20 грудня проводять попереджувальну акцію протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплати. Тролейбуси і трамваї не вийшли на свої маршрути. Працівники "Міськелектротрансу" мають намір страйкувати доти, доки їм не погасять борги із зарплати. За їх словами, зарплату на підприємстві не платили чотири місяці.

22 грудня харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що держава виділила ХКП "Міськелектротранс" 8 млн.грн. Окрім того, 5 млн.грн. буде виділено підприємству як субвенції з обласного бюджету. "Ці 13 млн.грн. підуть на виплату 2-місячної заборгованості із зарплати працівникам підприємства. Понад 4 млн.грн. уже надійшли, протягом 2-3 днів ми почнемо виплачувати зарплату", - зазначив Г.Кернес. За його словами, до лютого 2011 р. міськрада виділить додаткову допомогу підприємству, і всі борги із зарплати будуть погашені. Г.Кернес також оголосив про плани збільшити плату за проїзд у трамваях і тролейбусах до 1,5 грн.