Харківська міськрада 21 травня затвердила кандидатуру харківського архітектора Михайла Рабіновича на посаду головного архітектора Харківської обл. Кандидатуру висунув головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький.

Він зазначив, що буде рекомендувати від імені міськради кандидатуру М. Рабіновича на цю посаду голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну. "Я вважаю, що головним архітектором області має бути архітектор з великої літери, практик, який не один рік працював, у якого є не один реалізований проект.                   М. Рабінович - член-кореспондент Української академії архітектури, заслужений архітектор України, він проектував житлові будинки і театри в Харкові та інших містах. Ми вчилися з ним в одній групі інституту", - зазначив С. Чечельницький.

За його словами, посада головного архітектора Харківської обл. номінально існує, проте три роки її ніхто не займає. Раніше цю посаду обіймав Юрій Шкодовський. Віттоді, як він працює ректором Харківського університету будівництва й архітектури, посада вакантна.

"Посада є, співробітника немає. Були різні кандидатури, але міністерство (регіонального розвитку і будівництва - "SQ") їх відхиляло, в основному тому, що кандидатам не вистачало саме спеціальної освіти", - заявив "SQ" С. Чечельницький. Наразі обов'язки головного архітектора області виконує його заступник, який, за словами           С. Чечельницького, також не є архітектором за освітою.

 

 

 

Довідка "SQ". М. Рабінович - заслужений архітектор України, член-кореспондент Академії архітектури України, директор творчої майстерні "Мир". Співавтор проектів реконструкції Харківського академічного російського драматичного театру ім. А.С. Пушкіна, житлового комплексу "Слобідська садиба" по вул. Данилевського, 26, піцерії в саду ім. Шевченка.