В. Янукович і Д. Медведєв підписали газовий контракт з 30-відсотковою знижкою від формульної ціни
 

Президент Росії Дмитро Медведєв і президент України Віктор Янукович 21 квітня на переговорах у Харкові підписали газовий контракт з 30-відсотковою знижкою від формульної ціни. Як передав кореспондент "SQ", про це на спільній прес-конференції повідомив В. Янукович. Він відзначив, що якщо ціна на газ досягне 330 дол. за 1 тис. куб. м, то знижка складе 100 дол.

Як повідомив журналістам голова правління ВАТ "Газпром" (Росія) Олексій Міллер, згідно з новим газовим контрактом, на Україну не будуть накладатися штрафні санкції у разі недобору газу. Крім того, цього року в Україну буде поставлено на 3 млрд.куб.м газу більше, ніж минулого року. "Вважаємо, що це дуже важливе і правильне рішення, оскільки це дозволить України передати певні обсяги газу в підземні сховища і спокійно пройти період зими 2010 - 2011 рр.", - відзначив О. Міллер.

Довідка "SQ". Як повідомила прес-служба ВАТ "Газпром" (Росія), зниження ціни на газ для України складе 100 дол. за 1 тис. куб. м газу, але не більше 30% від ціни газу, і буде поширюватися на обсяги поставок 30 млрд. куб. м в 2010 р. і 40 млрд. куб. м - в наступні роки. Формула ціни і умова "бери або плати" залишаються без змін.